Değerli Gülsan Ailesi Tüketicileri,

Hepimizin bildiği gibi inovasyon aslında kelime anlamı itibariyle değişim ve yeniliği çağrıştırmaktadır.

Bu değişim ve yenilik her alanda olduğu gibi gıda üreticileri olarak bizim sektörümüzde de önemli ve hassas hareket edilmesi gereken konular içerisinde yer almaktadır.

İnovasyon deyince aslında sadece yeni ürün bulmak, farklı lezzetleri keşfetmek gibi anlaşılsa da yeni bir bakış açısı, geleneksel lezzetleri bozmadan küçük dokunuşlarla sofralarda farkındalık yaratmakta inovasyon anlamına gelir.

Örneğin; tahin ve pekmez içerik gereği tamamen ayrı ve farklı gıda ürünleri olsa da tüketim şekline odaklanılınca aslında farkına varıyoruz ki bu iki ürün genelde birlikte tüketilmektedir. Bu nedenle ikiz pakette her ikisini de birlikte tüketiciye sunmak hem onarın taleplerine cevap vermekte hem de inovasyonun gerçekleştirilmesine zemin oluşturmaktadır.

Gülsan ailesi olarak inovasyona bakış açımız; her zaman ve her alanda gerekliliği konusunda hemfikir olmakla beraber uzaklaştığınız ve bu kavramı ihmal ettiğiniz anda geriye gideceğiniz konusunda hiç şüphe olmadığıdır. Bu sebeple ar-ge ve inovasyon ile büyümek; makro ve mikro ekonomilerde önemli olmakla birlikte bir kalkınma modeli olarak da benimsenmektedir.

Pek çok yeni ürün grubumuzu bu çerçevede geliştirerek, tüketicilerden gelen geri dönüşleri ve etkin saha ekibimiz ile yaptığımız geniş katılımlı inovasyon toplantıları sayesinde başarıyı yakalamaktayız.

Değişen tüketici alışkanlıklarına karşın ısrarla geleneksel metotlar/ürünlerle devam ettiğiniz müddetçe kısa vadede müşteri kaybına, orta vadede cirolarda azalma ve uzun vadede belki de en tehlikeli olan marka bilinirliğinize zarar verebilirsiniz. Sahayı iyi okuyabilmek, tüketicilerin ne istediğini tespit edebilmek ve damak tatlarına uygun üretim yapabilmek çok ciddi emek isteyen ve profesyonel yönetilmesi gereken kavramlar içinde değerlendirilmelidir.

İnovasyon dediğimiz kavram tam da bu sırada devreye girerek sizi sürekli dinamik, sürekli güncel tutma konusunda dikkate alınması gereken bir husus olarak göze çarpıyor. Gerekli hassasiyeti göstermez iseniz Nokia örneğinde olduğu gibi dünyada en çok satan telefonları zamanında üretiyor olsanız da kısa süre içerisinde yerle bir olmanız kaçınılmazdır.

İnovasyonda dikkat edilmesi gereken hususlar başlıca şöyle sıralayabiliriz.

  1. İnovasyonu bir kalkınma hamlesi olarak görebilmeli
  2. Tepeden tırnağa (Yönetim kurulundan, beyaz ve mavi yaka çalışanlarına) kadar önemi hissettirilmeli
  3. Bu işi başarabilecek yetkinliğe sahip ekip ile çalışmalı
  4. İnanmalısınız

Yukarda sayılan maddelerden herhangi biri olmasa da olur dediğiniz an kaybetmeye başlıyorsunuz acilen önlem almalısınız.

Gülsan ailesi olarak tüketicilerimizin taleplerine arz oluşturmak bazen arzı doğurup talebi yönetmek konusunda çalışmalarımız süratle devam etmekte ve inovasyonu her alanda benimsemekteyiz.

Piyasa şartları gereği her gün değişen aktif ve dinamik bir pazarda ticaret yapıyoruz. Mecbur kalarak değişimi yaşamaktansa değişimin öncüsü olup sektöre yön vermeyi tercih ediyoruz.

Herkesin bildiğini bir kez daha tekrar ederek bitiriyorum.

“Değişmeyen tek şey değişimdir”

 

Ahmet Yasir DANACI

Gülsan Gıda İş Geliştirme ve İnovasyon Dir.

ahmet.danaci@gulsangida.com